Adresa: Strada Morilor, nr. 193, Galati
Telefon: 0751 227 984

Intrebari si Raspunsuri Rapide

Cat timp dureaza cursul?

Durata cursului de fotografie dureaza aprox. 6 luni (144 ore, 60 ore teorie si 84 ore practica).

Cand se tin orele?

Modulele se vor tine de 2 ori pe saptamana de cate 2h fiecare. Orele vor fi programate impreuna cu fiecare grupa de cursanti in functie de programul acestora, in timpul saptamanii dupamiaza.

Ce genuri de fotografie se invata?

In ordinea lor: Arhitectura, Peisaj, Alb-Negru, Fotografia de Strada/Eveniment, Portret in lumina naturala, Portret in studio, lumina articiala, Fotografia de produs, Macrofotografie.

Ce softuri de prelucrarea imagini se invata?

Vom face 6 module de Photoshop si Lightroom. Ne vom familiariza cu fiecare dintre softuri si vom face tehnici de editare pentru incepaturi pana la nivel mediu. Pe viitor se va organiza un curs de prelucrare digitala in cadrul caruia se vor invata cele doua softuri de la nivel incepator pana la nivel avansat.

Se face practica si daca da, cum?

Da. In cadrul fiecarui modul, de fiecare data cand invatam o componenta noua si despre orice subiect in parte vom lucra si practic chiar atunci, sa vedem cum functioneaza, si ce se intampla chiar in studioul foto profesional din cadrul scolii. Vom avea periodic si iesiri afara, workshopuri de cateva ore pana la plecari de o zi intreaga sau chiar un weekend, pe teritoriul tarii.

Exista un manual dupa care invatam?

Exista un manual digital de fotografie pe care il vor primi toti cursantii cursului. Orele se tine in cadrul studioului foto si teoria se prezinta sub forma de slide-uri si fotografii exemplificative. Ce este esential este ca in cadrul fiecarui modul vom avea ocazia sa si punem in practica in studioul foto din aceeasi locatie, ce discutam si vedem pe slide-uri.

Trebuie sa am un anumit aparat foto sa pot face cursul?

Nu. Cursul poate fi facut cu orice camera foto. Oricum, fiecare participant va avea ocazia sa foloseasca intreaga aparatura din studioul foto, de la camera foto profesionale la echipamentul de blitzuri si lumini din studio. Radiotelecomandele bliturilor profesionale sunt universale, pot fi folosite de orice brand de camera foto.

Ce echipament foto vom putea folosi in cadrul cursului?

Echipamente fotografice profesionale, body-uri si obiective: Nikon, Sony si Olympus si un studio foto de 80m2 echipat complet cu blituri profesionale si lumini continue de la brandul cu o recunostinta mondiala HENSEL.

Cate persoane fac parte din o clasa?

Clasele sunt formate din maxim 12 persoane si sedintele au loc de 2 ori pe saptamana, a cate 2 ore fiecare sedinta.

In ce consta examenul de final?

Examenul final, respectiv nota finala este media algebrica dintre nota examenului teoretic si cel practic. Examenul teoretic consta un test grila format din 20 intrebari cu un singur raspuns valabil iar cel practic este prezentarea unui portofoliu de 5 lucrari fotografice facute in timpul cursului.

Ce se intampla la finalul cursului?

In urma promovarii se va elibera diploma de calificare cu competenta "Fotograf" conform codului COR 343101. Programul de specializare pentru ocupatia FOTOGRAF este acreditat de Ministerul Muncii Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale. Plus: Orice absolvent al scolii Galatia, va putea participa in continuare la toate workshop-urile organizate de aceasta scoala pe viitor.

Cat costa cursul?

Costul cursului este de 2400lei care poate fi achitat pana la maxim 6 rate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram